“Vino – Božić u Bosni” – Zahvala

Vino - istaknutaProšle godine, u prosincu 2015. sakupljali smo vino za „Božić u Bosni“. Sakupljeno vino 410 litara, skupa sa sakupljenim vinom iz župe Ploče – Tepčići i župe Gradina poslali smo u Nadbiskupsko Sjemenište „Petar Barbarić“ u Travniku.

Rektor sjemeništa don Željko Marić i ekonom sjemeništa don Damjan Soldo sakupljeno i dostavljeno vino u Sjemenište podijelili su potrebnima u travničkom kraju. Pojedini iz župe rekli su mi da su se poslije dobivenog vina mnogi javili i zahvalili. Stiglo nam je i iz Sjemeništa, rektorata i ekonomata zahvala za darovano  vino. U zahvalnom pismu napisano je: „Zahvala… župi ,’sv. Ilija prorok’ Kruševo za darovano vino Nadbiskupskom Sjemeništu „Petar Barbarić” Travnik.

Poštovani velečasni don Ljubo i dragi župljani župe Kruševo! Nedavno ste, 28. studenoga 2015., bili naši gosti na susretu prijatelja našeg Sjemeništa i s mladima Vaše župne zajednice uzveličali ste naše slavlje. Od srca Vam hvala što ste bili dio našega radosnoga susreta, molitvenog, ali i onog društveno – zabavnog.

Također, neposredno prije Božića dobili smo od Vas veću količinu vina, koje smo podijelili našim djelatnicima i vjernicima… Hvala Vam na tome! Hvala Vama i Vašoj župnoj zajednici što ste i ove, već sada prošle godine, mislili na nas, hvala Vam na zajedništvu i na tome velikom daru za našu časnu ustanovu.

Vama želimo svako dobro i uspjeh u svim Vašim pastoralnim aktivnostima i svakako Vas pozivamo da nas, Vi i župljani, posjetite u našem Sjemeništu.

Hvala Vam… za svaku molitvu i svaku pomoć. Mi Vam možemo obećati da ćemo moliti za Vas kao i za sve naše dobročinitelje.

U ime odgojitelja i u svoje osobno ime, iskreno Vas pozdravljam i radujem se Vašem, nadam se, skorom posjetu našem Sjemeništu!

Travnik, 19. siječnja 2016., u potpisu ekonom Sjemeništa don Damjan Soldo.“

Zahvalni smo Svemogućem Bogu što smo bili u mogućnosti iskazati našu dobrotu i pozornost sa Sjemeništem u Travniku. Zahvalni smo rektoru i ekonomu i svim sjemeništarcima koji zahvalnošću iskazuju darovan dar. Lijepo je družiti se s ljudima u kojima postoji i koji nose u sebi osjećaj zahvalnosti. Neka Svemogući Bog prati naše Sjemenište u Travniku, povjeravamo sve sjemeništarce moćnom zagovoru Blažene Djevice Marije – Gospe Kormelske i proroka Ilije.

Radujemo se skorom proglašenju blaženim sjemeništarca Sjemeništa u Travniku i našega zemljaka iz župe Klobuk iz sela Šiljevišta, a porijeklom iz Blatnice – Petra Barbarića.