Klapa Studenac – Večer svjetla

Klapa - istaknutaS radošću najavljujemo drugi samostalni koncert klape Studenac. Koncert će bit na blagdan Prikazanja Isusova u Hramu, na Svijećnciu, u utorak 2. veljače, poslije večernje sv. Mise. U taj dan imat ćemo večernju Misu u 18,00 sati. Za vrijeme Mise blagoslovit ćemo svijeće, a povodom uočnice sv. Blaža imat ćemo grličanje (blagoslov grla i glasnica). Dakle Misa, blagoslov svijeća i grličanje bite će u 18,00 sati i odmah iza Mise i blagoslova slijedi koncert.

Rekoh da je ovo samostalni koncert klape Studenac, ali kako prošle godine tako ćemo i ove pozvati u goste prijateljske klape. Prošle godine bili su nam gosti: klapa Drača, klapa Trebižat i klapa Narenta, a ove godine: klapa Narenta (Mostar), klapa Signum (Čapljina) i Bratovština sv. Stjepan (Gorica – Sovići).

Misno slavlje prošle godine pratile su sve prisutne klape. Ove godine Misno slavlje animirat će mješoviti pjevački zbor Fontes. Zbor Fontes će animirati i predvoditi pjevanje. Ali, kako i pristaje Misnom slavlju svi ćemo sudjelovati pjesmom i molitvom. Nije dobro za vrijeme Mise pjevače pustiti pjevati, a drugi svi da šute… I slušanje ima značenje, ali uz služanje, ugodno slušanje, kudikamo je ljepše i ugodnije vidjeti gdje cijela liturgijska zajednica pjesmom sudjeluje u Misnom slavlju.

Detaljniji program Misnog slavlja i koncerta napisat ćemo u jednom od slijedećih pisanja i najava Misnog slavlja i koncerta na Svijećnicu, u utorak, 2. veljače ove godine. Za sada se nadamo da ćete čitajući ove retke preporučiti i pozvati i druge u Kruševo na Misno slavlje i koncert Večer svjetla. Dobro došli!