Sadašnji trenutak – 2

sadašnji trenutak Svaki čas, svaki trenutak u ljudskom životu je bitan. Mentalno ne možemo i ne smijemo biti opterećeni svakim trenutkom, ali treba imati u svijesti da se ljudski život sastoji od mnoštva trenutaka. U mnoštvu jedinki, svaka od njih u početku i na kraju je bitna i važna. Što je više uspješno ispunjenih trenutaka, to će naš život biti radosniji, zanimljiviji, dražesniji i svrsihodniji. Uspjeh počinje u jednom trenutku isto tako neuspjeh. U jednom času sve se slomi, ali u jednom času sve se okrenu usponu i uspjehu. Nije dobro ni jedan čas, tako ni ovaj, smatrati nevažnim. Ne smije se reći mnoštvo je trenutaka, ima vremena, pa stoga mnoge časove i mnoge trenutke imamo kao ravne crte, beživotne, besmislene. U svakom času budimo živahni i poletni. U svakom času nastojmo  nešto lijepo i dobro postići. Svaki trenutak posvetimo bogatstvu koje se nalazi u nama samima.

Okrenimo se u ovom trenutku i u prošlost. U prošlosti ćemo naći mnoštvo trenutaka u kojima smo započeli nešto dobro. Neka dobro bude snaga i inspiracija. Trenuci prošlosti, govore, zovu, gurkaju u pokret. Pokreni se i čini dobro.

Nemoj misliti, da je trenutak ništa. Trenutak je sve, uspjeh ili neuspjeh, u trenutku je dobar početak. Ovog trenutka, sada, kreni s Bogom i čovjekom. Skupa krenite u budućnost i nećeš se prevariti.